Detalji proizvoda

Dimljeni šaran kotlet

RSD5,400.00RSD18,000.00

Cena po kilogramu je 1.800 dinara.
Šifra proizvoda: - Kategorija:
Clear

*Napomena: Naručivanjem paketa od 10kg mogu se odabrati kombinacije 2 ili 3 vrste ribe.

*Cena dostave je 300 RSD.

*Isporuka ponedeljak – petak

*Paketi mogu varirati u težini u obimu plus/minus 200 grama, pa stoga i krajnji račun može biti veći ili manji za tu cifru.

*SVI PROIZVODI SU DUGOTRAJNOG VAKUUM PAKOVANJA SA ROKOM TRAJANJA 365 DANA NA – 18C.

Dimljeni šaran – POSTUPAK PROIZVODNJE

Za proizvodnju toplo dimljenog šarana koristi se uglavnom riba proseče mase 300 – 350 g koje se stavljaju van matičnog jata. Vrhunski ukus postignut je metodom toplog dimljenja, čime su zadržani svi hranljivi sastojci. Pre dimljenja riba se drži u pajcu sa solju. Ne sadrži konzervans. Bogatog je ukusa i mirisa, te odmah spremna za konzumaciju. Pakovana je u vakum kese od 300g i 600g. Može se držati na 0 do +4 C pri čemu joj je rok trajanja 5 dana iii na -18 C sa rokom trajanja od 365 dana.

  1. Riba se čisti ručno, noževima i na posebnim radnim stolovima od rostfraja koji na sebi imaju urađene dovode čiste tekuće vode i odvode za otpadne vode. U toku čišćenja se vrši rasecanje ribe od analnog otvora do skržnih lukova, egzenteracija organ trbušne duplje, škrga i pranje očišćene ribe.
  2. Velike skuše se zatime izdele u filete. Fileti se suvo usole (postupak se vrši ručno sa morskom solju u odnosu 1,5 kg soli na 100 kg sveže ribe), a zatim postave u rashladnu vitrinu 24h sa kontrolisanom temperaturom.
  3. Toplo dimljeni šaran ima delikatnu strukturu, ukus i miris veoma cenjenu kod ljubitelja hrane.
  4. Proces konzerviranja se radi toplim dimom dobijenim isključivo od bukove piljevine u trajanju ne dužem od 4 sata, da se ne bi pokvarile organoleptičke osobine (ukus, miris, boja) ribe.
  • Rok trajanja – 365 dana na -18
  • Minimalna količina narudžbine 3 kg
  • Isporuka na vašu adresu na teritoriji Beograda
  • Na velike količine dajemo popust

*U cenu je uračunat i PDV.

Težina -
Količina (kg)

3, 5, 7, 10