Dimljena pastrmka na pireu od tikvice, jabuke i mente

Sastojci
Priprema jela
300 gr dimlene pastrmke (3 fileta po 100 gr)
Citrusna marinada (1/2 limuna, 1/2 pomorandze, 1/2 limete, 1 kašika meda)
Pire (1 tikvica / dve zelene jabuke / 40 gr sveže mente / so biber / 30 gr putera)
Dimljenu pastrmku stavite u činiju da odleži u citrusnoj marinadi 4 sata, nakon toga je urolajte i probite štapićima za ražnjiće i tako je grilujte. Kad se izgriluju, izvadite štapiće i fileti ribe će ostati u zanimljivom obliku.
Pire: Iseckajte tikvicu i zelene jabuke što tanje, stavite u proključalu vodu i kuvajte do 50 odsto, prekinite termičku obradu i procedite, ali da ostane malo tečnosti. Sipajte u blender i ubacite svežu mentu, začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte puter, izblendajte dobro i na kraju ispasirajte. Servirajte pire kružnim pokretom kutlače, a preko njega stavite dimljenu pastrmku.