Colbert dimljena pastrmka
Sastojci
Priprema jela
- 2 palačinke
- 2 filea dimljene pastrmke (200 – 250g)
- beli luk u prahu
- mirođija
- so, biber, senf, majonez, margarin, vegeta, sirće
- belo vino
- jaja, brašno, prezla, paradajz, luk, krastavac
1. Nadev za palačinke: u omekšani puter dodati majonez, mirođije, beli luk u prahu, so, biber, vegetu i sve to izmešati mikserom.
2. Dresing za salatu: pomešati u jednoj posudi majonez, malo belog vina, beli luk u prahu, so, biber, mirođiju, senf, vegetu, jabukovo sirće i sve to preliti preko salate.
3. Na palačinku staviti file i dodati nadev na istu. Uviti palačinku kao sarmu, zatim je uvaljati u brašno, jaja i prezlu i panirati 5 do 7 minuta.
4. Dobijate izvrsno jelo koje se sprema za manje od 10 minuta. Služiti toplo sa salatom. “Colbert” dimljena pastrmka može se poslužiti i kao hladno predjelo.