Pastrmka u limunovom sosu

Sastojci
Priprema jela
Sos
- 4 pastrmke
- 1 šoljica oštrog brašna
- 1 kašičica soli
- 2 dl vode
- 1 belance ulupano u lagani sneg
- 2 kašike ulja
Ribu očistite od ljuski i utrobe, operite i osušite.
Za sos pomešajte sve sastojke i kuvajte mešajući oko 2 minuta. Ribu pospite najpre brašnom sa svih strana, a ostatak brašna pomešajte sa vodom, solju i uljem u glatku smesu, pa dodajte sneg od belanaca.
Zagrejte duboko ulje, svaku ribu umočite sa obeju strana u smesu i ispržite. Ocedite je na papiru i složite u dublji tanjir.
Prelijte je vrelim sosom.
- 1 dl limunovog soka
- 1 limun narezan na tanke kolutiće
- 2 dl hladne vode
- 3 kašike smeđeg šećera
- 1/2 kocke za pileću supu
- 1 kašika gustina
- malo đumbira