Recepti

Pastrmka u limunovom sosu

Sastojci

Priprema jela

Sos

  • 4 pastrmke
  • 1 šoljica oštrog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 2 dl vode
  • 1 belance ulupano u lagani sneg
  • 2 kašike ulja

Ribu očistite od ljuski i utrobe, operite i osušite.

Za sos pomešajte sve sastojke i kuvajte mešajući oko 2 minuta. Ribu pospite najpre brašnom sa svih strana, a ostatak brašna pomešajte sa vodom, solju i uljem u glatku smesu, pa dodajte sneg od belanaca.

Zagrejte duboko ulje, svaku ribu umočite sa obeju strana u smesu i ispržite. Ocedite je na papiru i složite u dublji tanjir.

Prelijte je vrelim sosom.

  • 1 dl limunovog soka
  • 1 limun narezan na tanke kolutiće
  • 2 dl hladne vode
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 1/2 kocke za pileću supu
  • 1 kašika gustina
  • malo đumbira

OBAVEŠTENJE

Za porudžbine ribe manje od 5kg molimo vas pozovite broj

0658181423