Pastrmka sa prelivom

Sastojci
Priprema jela
- 4 pastrmke
- sok od 1/2 limuna
- malo soli i mlevenog belog bibera
- malo brašna, 1 jaje
- malo mrvica od zemički
- 1 veza peršuna
- 1/2 šolje majoneza
- 1 kašika kisele pavlake
- 1-2 kašike vinjaka
- 1 kašikica vorčester sosa
Pod mlazom vode oprati pastrmke, preliti ih limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i ostaviti 10 minuta.
Zatim uvaljati u brašno, u umućeno jaje i mrvice. Na zagrejanoj masnoći pržiti na 180 stepeni oko 8 minuta. Ocediti na kuhinjskom krep papiru. Ribe ređati na papirne podmetače. Po želji peršun malo propržiti na preostaloj masti i servirati uz pastrmke.
Za preliv izmešati seckani zeleniš sa majonezom, pavlakom, vinjakom, vorčester sosom, solju i biberom. Mešajući dodati limunov sok. Servirati uz pastrmku. Za 4 porcije.