Recepti

Pastrmka sa prelivom

Sastojci

Priprema jela

  • 4 pastrmke
  • sok od 1/2 limuna
  • malo soli i mlevenog belog bibera
  • malo brašna, 1 jaje
  • malo mrvica od zemički
  • 1 veza peršuna
  • 1/2 šolje majoneza
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1-2 kašike vinjaka
  • 1 kašikica vorčester sosa

Pod mlazom vode oprati pastrmke, preliti ih limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i ostaviti 10 minuta.

Zatim uvaljati u brašno, u umućeno jaje i mrvice. Na zagrejanoj masnoći pržiti na 180 stepeni oko 8 minuta. Ocediti na kuhinjskom krep papiru. Ribe ređati na papirne podmetače. Po želji peršun malo propržiti na preostaloj masti i servirati uz pastrmke.

Za preliv izmešati seckani zeleniš sa majonezom, pavlakom, vinjakom, vorčester sosom, solju i biberom. Mešajući dodati limunov sok. Servirati uz pastrmku. Za 4 porcije.